Bröllop

Alla fotografer har en egen stil, ett eget bildspråk och ett sätt att jobba. Att välja fotograf kan vara ångestfyllt och det kan kännas som en djungel bland fotografer, priser och annat. Det viktigaste enligt mig är dock personkemin och att förväntningarna ligger på rätt nivå.

Som brudpar kan det vara bra att kolla in så många bilder ur fotografens portfölj som möjligt. Man bör fråga sig; om det här var mitt bröllop, skulle jag bli nöjd? Om svaret på frågan är nej kanske man fundera på att leta efter någon annan fotograf.

Överskatta inte kusinens kompis och underskatta inte svårigheten med bröllopsfoto

Att gifta sig är för många jättedyrt! Många försöker därför hålla ner kostnaderna genom att fråga någon bekant som är fotointresserad. Är man totalt oberörd över kvalitén på bilderna är detta säkert helt OK, men det är lätt att man underskattar hur svårt det är att fotografera ett bröllop som nybörjare.

Bröllopsfoto är något av en materialsport. I mörka kyrkor och vid händelser som bara sker en gång sätts utrustningen på prov.

Att ha utrustning som lämpar sig för bröllop, som t.ex Canon EOS 5D Mark III ger mig förutsättningar att fokusera på att fånga alla härliga ögonblick i stället för att oroa mig över skärpa och brusnivåer.

Mitt arbetssätt

En tid innan bröllopet träffas vi för att bekanta oss lite men även gå igenom förväntningar, logistik med mera. Porträttering tar i regel mellan 30 minuter och 2 timmar och kan göras både före och efter vigseln. Vigseln förevigas och jag är på hugget när gästerna vill gratulera er. Alla bilder justeras för kontrast, exponering och vitbalans i efterhand. Ett urval av bilderna får även lite extra omtanke där jag retuschar enligt önskemål. Ni får “alla” bilder digitalt på en DVD eller upplagda på FTP inom 1-2 veckor efter bröllopet.